Страст за звездни пътешествия!
Екскурзии и Почивки Грузия

Грузия - Екскурзии и Почивки

 От зелените долини, покрити с лозя до старинните църкви и часовникови кули, кацнали по фантастичните планински пейзажи, Грузия е една от най- красивите държави на земята и е чудесно място за разходки, яздене на коне, каране на велосипед, каране на ски, рафтинг и пътешествия от всякакъв вид. Също толкова специален е нейният горд, с висок дух народ. Твърди се,че Грузия е родното място на виното. Това е мястото, на което гостите се считат за благословени, а гостоприемството е важна част от живота на местните.
 Изключително сложната история на Грузия е дала на страната невероятно наследство от архитектура и изкуство, от пещерни градове до древни катедрали и неподражаемите платна на Пиросмани. Столицата Тбилиси все още напомня за древния евро- азиатски кръстопът. Но това също така е и държава, движеща се напред към 21 век, със зашеметяващи сгради, минимално ниво на престъпност и все по- осезаемо подобряване на съоръженията за посетителите, които са голяма и важна част от бъдещето й.
 Разнообразната природа с Черноморското крайбрежие и високите кавказки върхове, гостоприемството на хората, 400- те важни архитектурни паметници и най- вече църквите и манастирите- всичко това превръща Грузия в един малък туристически рай.
 Особено интересен е регионът на Сванетия в Северозападна Грузия, където в изолираните от останалия свят долини на Голям Кавказ живее грузинският народ свани. Известни със своята самобитна култура и език, сваните живеят в родови села, които са обявени от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Препоръчва се обаче тези местности да се посещават с местен водач.

Екскурзии и почивки Грузия

Новини