Страст за звездни пътешествия!
Екскурзии и Почивки Замбия

Замбия - Екскурзии и Почивки

 В миналото презокеанските туристи посещават съвсем малко забележителности (главно водопадите Виктория), тъй като организираните пътешественици нито имат време, нито възможност да разгледат индивидуално страната. Замбия получава нови туристически импулси от либерализацията на региона, от увеличаващата се готовност за пътуване на богати платежоспособни бели и цветнокожи туристи от Южна Африка, както и от негативните политически събития в Зимбабве.
 Замбия има 19 национални парка и 31 т.нар. гейм мениджмънт ериас, които се намират в околностите на същинските паркове. От средата на 90- те години се строят нови пътища, а хотелите и къмпингите в парковете се приватизират. Към най- открояващите се спадат Националният парк „Южна Луангва“, Националният парк „Долен Замбези“, Националният парк „Кафуе“ и Националният парк „Мози- Оа- Туня“ при водопадите Виктория.
  Парковете се открояват не само с красотата на местностите, но и с разнообразната флора и фауна. Там може да се наблюдава едър дивеч като слонове, биволи, жирафи, хипопотами, лъвове, леопарди, гепарди и антилопи.

Екскурзии и почивки Замбия

Новини