Страст за звездни пътешествия!
Екскурзии и Почивки Израел

Израел - Екскурзии и Почивки

 Израел е държава, намираща се в Близкия изток и граничи с Ливан, Сирия, Йордания и Египет. Има излаз на Средиземно море, залива Ейлат на Червено море и на Мъртво море. Населението на Израел се състои основно от евреи, което я прави единствената еврейска държава в света. Страната е световен религиозен център като тук са възникнали трите основни вероизповедания- християнство, юдеизъм и ислям
 Израел има разнообразен климат не само заради географското си положение, но и заради разнообразния релеф. Природата тук е екзотична и интересна, като повече зеленина има по Средиземноморието и в северните части. В източните части на страната, в близост до Мъртво море пейзажът е типично пустинен, като около Мъртво море се образуват оазиси. Израел може да се похвали с едно безценно богатство- в най- южните части на страната, в топлите води на Червено море има красиви коралови рифове, които правят гмурканията доста атрактивни и интересни.
 Израел е държава с изобилие от забележителности. Йерусалим е най- важният религиозен център на света. Тук се намират Божи гроб- най- свещенното място за християните, Стената на плача, която е от изключително значение за юдеите и третата по значимост джамия в света- Ал Акса. Друга забележителност в страната са световно известните Бахайски градини, които се считат за един от най- красивите паркове в света. От природните забеелжителности най- голямо внимание заслужава депресията на Мъртво море. Тук човек може да легне на водата без да се притеснява, че ще потъне.

Екскурзии и почивки Израел

Новини