Страст за звездни пътешествия!
Екскурзии и Почивки Танзания

Танзания - Екскурзии и Почивки

Безкрайни савани, през които преминават най- големите стада диви животни, величествен вулканичен релеф, от който се издига най- високият връх на континента- Килиманджаро, многобройни езера, които са едни от най- големите и най- дълбоките сладководни басейни в Африка, и вълшебни плажове на Индийския океан- всичко това е събрано в Танзания в уникално разнообразие с впечатляваща красота.
 Танзания завладява с уникални пейзажи и културно многообразие- крайбрежни райони с приказни острови и арабски начин на живот, източноафриканският Рифт Вали с величествени вулканични върхове, огромни кратери и бездни, областта на Големите езера и обширните савани, през които и до днес минават масаите със своите стада. Сърдечността и гостоприемството на танзанийците се усещат навсякъде: „Карибу!“- „Добре дошли в Танзания!“.
 През последните години страната се превърна в една от най- обичаните туристически дестинации на африканския континент. Имена като Занзибар, Серенгети или Килиманджаро силно привличат много туристи от цял свят. Кулминация на посещението в Танзания е сафарито. Повечето от така наречените „гейм драйвс“ се предлагат в северната част на страната в националните паркове „Аруша“, „Манайра“, „Тарангире“ и „Серенгети“, както и в областта на Нгоронгоро под формата на пътувания от един до седем дни. Професионален ловен туризъм се прави в резерватите като например „Селоу“, най –голямата защитена област в Африка.
 В националните паркове на Танзания природата и дивечът са под строга защита. Парковете са на разположение предимно за туристи и изследователи. Под подобна защита са и резерватите,където все пак е позволена човешка дейност до определена степен.
 В защитените си области Танзания крие животински свят, чието разнообразие няма равно на света. Особено впечатляваща в това отношение е защитената област на Нгоронгоро. Там се намира кратерът Нгоронгоро, най- големият на света, който не е пълен с вода. В дълбокия почти 600 м. кратер живеят почти всички видове диви животни на континента.
 Според сезона в областта идват от 15 000 до 25 000 животни, най- често антилопи гну, зебри, бизони и газели. Тук лъвовете и леопардите намират богата плячка, затова и Нгоронгоро е една от най- гъсто населените от лъвове области в Африка. Почти всеки турист може да види царя на животните. Защитената област Нгоронгоро е родина на около 38 000 масаи, които бродят из саваните със стадата си в абсолютна хармония с природата.
 Друг кулминационен момент при пътуването в Танзания е Национален парк „Маняра“. Това е единственият парк в северната част на страната. Повече от две трети от защитената област се заема от езерото Маняра, безотточно езеро с вулканичен произход,съдържащо натриев карбонат. По време на дъждовния период тук се събират ята от фламинго. Паркът е биотоп за над 400 различни вида птици. Областта е известна с лъвовете и големите популации слонове.

Екскурзии и почивки Танзания

Новини