Страст за звездни пътешествия!

В ТОЛЕДО И АНДАЛУСИЯ С ИНА ТОНИНА

Самолет

София -Мадрид -Толедо -Кордова-Севиля -Коста дел Сол - Алхамбра-Ронда - Гибралтар -Малага -София

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 1645.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
В Толедо и Андалусия
с Ина Тонина
 
12 - 19 октомври 2019 г.
 
 
 
            Андалусия е аромат на портокалов цвят, ромон на фонтани и повей на пеперудени криле, наситени цветове на бугенвилии, спускащи се на талази по зидове и огради и страстни стонове на китара, унесена във фламенко ритъм...
 
            Андалусия е най-южната част на Иберийския полуостров, отстояща само на километри от северноафриканския бряг. Тук се преплита наследство от финикийци, ибери, келти, картагенци, елини, римляни, вандали, вестготи, маври. Тази пъстра мозайка е илюстрирана в униални творения като джамията-катедрала на Кордова, двореца Алхамбра или музиката фламенко. Андалусия е цвят, вкус, емоция, усещане за безвремие.
 
            Всяко едно кътче от тази обширна земя има своите особености и ценности. Ласкави крайбрежия с безкрайни плажове, сурови скали, бели селища, кацнали по хълмовете и каменни градове, опасани с мощни крепостни стени.
 
Програма:
 
1 ден: София – Мадрид
Отпътуване от София в 16:20  с директен полет до Мадрид. Кацане в испанската столица в  в 18:55. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря.  Нощувка.
2 ден : Мадрид – Толедо - Кордова / 70 км + 350 км
Закуска. Отпътуване за Толедо. Пешеходен тур на града – централният площад „Сокодовер”, Катедралата /отвън/ и църквата „Санто Томе”, където се намира шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф Оргас”. Свободно време.
В 14.30 ч. отпътуване за Кордова – столицата на Халифатът на Омеядите в
Испания . Пристигане привечер. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден : Кордова – Севиля / 145  км
 
Закуска. Пешеходен тур на Кордова. В града се намира La Mezquita / Джамията – катедрала/,  съхранила блестящи модели на архитектурата от времето на апогея на ислямската цивилизация на полуострова /вход по желание/. Пешеходна разходка из тесните улички на града, украсени с безброй цветя и декорации и изпълнени с глъч от
многобройните магазинчета и занаятчийски работилници . Свободно време с възможност за обяд в някое от уютните ресторанти с вътрешен двор „патио”, украсени с пъстри керамични плочки и много зеленина. В късния следобед пътуване за Севиля . Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден: Севиля – Коста дел Сол / 240 км
 
Закуска. Панорамна обиколка на Севиля с автобус през парка на Мария-Луиза, пл. „Америка” и пл.”Испания”, построени по повод Ибероамериканското изложение през 1929 г. Пешеходна разходка в еврейския квартал „Санта Крус” до Катедралата, която е смятана за най-мащабната готическа постройка в католическия свят /вход по желание/. Свободно време. Привечер отпътуване за Коста дел Сол. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден: Алхамбра / 170 км
 
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Гранада с посещение на едно от новите седем чудеса на света – Дворецът на Насридите „Алхамбра“. Една истинска арабска приказка, която завършва с превземането на крепостта от Католическите крале Исабел и Фернандо, с което се слага край на продължилия близо осемстотин години процес на Реконкиста. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка
 
6 ден : Ронда / 100 км
 
Закуска. По желание и срещу  допълнително заплащане целодневна екскурзия до Ронда -  град, известен като място, където се заражда бикоборството в съвременният му вариант, както и испанската китара. Разположен е върху своеобразно плато, от двете страни
на дълбок каньон на р. Гуадалевин, Ронда не може да бъде сравняван с нищо познато и травилано. Пешеходна разходка по ръба на платото, откъдето се откриват зашеметяващи гледки към долината и околните планини. Посещение на първата Арена за корида с включен вход. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
7 ден : Гибралтар / 110 км
 
Закуска. По желание целодневна екскурзия до Гибралтар. Отпътуване за скалното британско владение. Обзорна обиколка с микробус с три спирки – точката „Европа”, откъдето се вижда африканския бряг и границата между Средиземно море и Атлантическия океан, пещерата Сан Мигел и местообитанието на една много атрактивна част от жителите на Гибралтар - Macacus sylvanus /горските макаци/. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
8 ден : Малага – София
 
Закуска. Напускане на хотела. Панорамна обиколка на Малага. Спирка за фотосесия на крепостта „Гибралфаро” и свободно време в града. В 19:15 трансфер до летището в Малага и полет за България в 21:55. Кацане в София в 02:25.
 
Цена: 1645 лв
 
 • Самолетни билети София – Мадрид - Малага – София с включен чекиран 23 кг багаж
 • Транспорт с автобус по маршрута от Мадрид до Малага
 • 1 нощувка със закуска и вечеря хотел 3 * в околностите на Мадрид
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 * в  Кордова
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 *  Севиля
 • 4 нощувки със закуска и вечеря в хотел 4 * в  Коста дел Сол
 • Екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка с покритие  10000 евро
 • Трети възрастен в стая 790 евро/ 1457 лв
 • Единично настаняване - 940 евро/ 1838 лв
 • Допълнителни екскурзии по желание:
Целодневна екскурзия до Ронда, с включен вход на Арена за корида – 35 евро / 69 лв; Целодневна екскурзия до двореца „Алхамбра“, с включен вход и местен гид – 65 евро / 128 лв;
Целодневна еккскурзия до Гибралтар, с включен тур с микробус на Скалата  – 55 евро / 108 лв;
 • Входове на обекти:  Катедралата в Толедо – 10€, Джамията - Катедрала в Кордова – 10€,  Катедралата в Севиля – 9€,  Музея Пикасо, Малага – 10€
 • Местни такси, невключени в цената на хотела
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане на застраховка за лица над 65 г.
 
ЗАПИСВАНЕ:
 
 • 30% капаро при резервация
 • доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване
 
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
 
12.10  СОФИЯ – МАДРИД 16:20 – 18:55
19.10 МАЛАГА- СОФИЯ     21:55 – 02:25 / +1/
 
 
ВАЖНО !!!
 
 • Екскурзията до Гранада с посещение на двореца „Алхамбра” се заявява и заплаща предварително, заедно с капарото,  а екскурзиите до Ронда и Гибралтар – при доплащането.
 • Цените на входовете на посещаваните обекти са валидни към дата 18.02.2019 г., при промяна туристите ще бъдат уведомявани своевременно.
 • Минимален брой туристи за провеждане на програмата – 25.
 
Оферта № Е293


Още екскурзии Испания

Новини