Страст за звездни пътешествия!

Исландия-страната на елфите и троловете

Самолет

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите Исландия, вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най- търсените туристически дестинации в света и сезонът за посещение на острова е целогодишен.

7 дни / 5 нощувки
Цена от: 0.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1 14.05.2019 г. София – Франкфурт - Рейкявик
Среща на летище София, Терминал 2 в 04:30 ч.заполет за Рейкявик през Франкфурт в 06:30 ч. В 07:55 ч. - пристигане въвФранкфурт, кратък престой на летището след което полет за Рейкявик в 11:40 ч. Пристигане на летището в Рейкявик 13:20 ч. Трансфер до хотелхотел Storm 3*. Настаняване и свободно време. Нощувка.
 

Ден 2 15.05.2019 г. Рейкявик
екскурзия до исландияЗакуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя” старинната къща Хьофди- станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г. , скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата)- причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение. Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобед – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащане 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.
 

Ден 3 16.05.2019 г. Златният кръг
Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос иезерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м  през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик.  Нощувка.
 
 

Ден 4 17.05.2019 г. Национален парк Вахтнайокутъл
екскурзия до исландияЗакуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани.Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани.По пътя ще посетим Ейрарбаки – исторически търговска столица на Исландия. Около обяд – пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30-40 мин.) с доплащане 95 лв. за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел Laki 3*
 

Ден 5 18.05.2019 г. Южна Исландия
Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. Ще посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми.  Нощувка в Рейкявик.
 

Ден 6 19.05.2019 г. Рейкянес – Синята Лагуна
екскурзия до исландияОсвобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя.Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky's Bridge, който свързва два  континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно.  Ще имаме възможност да се похвалим, че сме  преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следобед – двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Вечерта - трансфер до летището (включен в цената).
 

Ден 7 20.05.2019 г. Рейкявик – Франкфурт – София
Полет за София през Франкфурт в 00:25 ч. Кацане на летището във Франкфурт в 05:55 ч. Полет за София в 10:05 ч. Пристигане на летище София в 13:15 ч.
  
КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ В ЛЕВА СПОРЕД НАСТАНЯВАНЕТО:
 

НАСТАНЯВАНЕ
ЦЕНИ до 31.01.2019 ЦЕНИ след 01.02.2019
Цена на човек в двойна стая 2170 евро /  4244 лева 2224 евро / 4350 лева
Цена за трети възрастен в двойна стая 1999 евро / 3910 лева 2049 евро / 4007 лева
Цена за деца  до 10 г. в стая с 2-ма възрастни  1874 евро / 3665 лева 1924 евро / 3763 лева
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен  2074 евро / 4056 лева 2124 евро / 4154 лева
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 2668 евро /  5218 лева 2718 евро / 5316 лева
 

Хотели използвани по програмата (или подобни):
 
Рейкявик - хотел Storm 3*. Разположен в централната част на Рейкявикмежду бизнес района на града и главната улица – Laugavegur, хотелът е с отлично разположение.Стаите са комфортнообзаведени, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, мини-бар, сейф, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.
Вик - хотел Laki 3*- разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 14.04.2019г., като се задължава да заплати на

ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Пътуването НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Срокове за анулации и неустойки:
  • при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
  • между 90-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит; 
  • между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
  • при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.


Цената включва:
Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa с включени: летищни такси,чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж; 5 нощувки в упоменатите хотели на база нощувка и закуска; Трансфери летище – хотел – летище; Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро с ЗК”Армеец” Транспорт с автобус по описаната програма; Водач – преводач от страна на туроператора; Екскурзоводски услуги по описаната програма; Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии.


Цената не включва:
Лични разходи; Екскурзия наблюдение на китове – 228 лв. за възрастни и 116 лв. за деца до 11 г.; Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон - 95 лв за възрастни и 40 лв. за деца до 11 г.; Бакшиши.
Оферта № Е264


Още екскурзии Исландия

Новини