Страст за звездни пътешествия!

Между двете Америки - Коста Рика и Панама

Самолет

София - Истанбул - Панама - Истанбул - София

11 дни / 9 нощувки
Цена от: 6590.00 лв.
Дата на тръгване Цена Резервирай
01.12.2023 6590 лв. РЕЗЕРВИРАЙ
Програма
ПРОГРАМА:

01 ДЕКЕМВРИ
Среща на летище София.
Полет София – Истанбул в 09: 55  ч. Пристигане в Истанбул в 12:20  ч.
Полет Истанбул – Панама в 14:00ч. Пристигане в Панама в 20:15 ч.
Трансфер до Best Western Plus Zen Panamá или подобен. Настаняване в хотела. Нощувка.

02 ДЕКЕМВРИ
Закуска. Отиваме на Панамския канал - най-трудният строителен проект от най-голямо значение за корабоплаването. Дълъг точно 77,1 км, той свързва Тихия и Атлантическия океан. 108 години след построяването си, продължава да бъде едно от Седемте чудеса на модерния свят.
Интересно е, че в зависимост от пристанището на тръгване, преминавайки през канала някои кораби съкращават маршрута си с цели 13 000 км /в сравнение с този през нос Хорн, Чили/.
След това ще се отправим към старата част  на града и Causeway - 6 километров път, който се простира в Тихия океан и свързва столицата с шепа острови, известни като Causeway Islands. От Flamenco Marina ще се качим на лодка към Ривиерас дел Канал от Панама, за да направим впечатляващи снимки на Пуенте де Лас Америкас, пристанищата на Панама, Биомузея, Стария град, ще видим отдалеч шлюзовете на Панамския канал, за да стигнем до Перлените острови и о. Тобога.
Нощувка.

03 ДЕКЕМВРИ
Закуска. Тръгваме към националния парк Chagres, за да посетим местното племе Ембера. С автобус ще стигнем до пристанището Ел Короту на брега на езерото Алахуела. Тук ще ни чакат местните, за да ни транспортират в тесните си канута, наречени пирагуа - типична лодка на ранните обитатели на панамската джунгла. По пътя ще видим много местни птици и изобилна растителност. Ембера ще ни посрещнат по традиционен начин и ще споделят своите танци, музика, занаяти и история. След това ще хапнем вкусен обяд от риба.
Връщане в Панама.  Нощувка.

04 ДЕКЕМВРИ
Рано се отправяме към карибското крайбрежие на Панама за целодневна екскурзия до островите Сан Блас - изгубеният рай е на карибския бряг на Панама /закуската е сух пакет/.
Макар тази чудна територия в Карибско море да е част от Панама, жителите на Сан Блас живеят по собствени закони и дори си имат собствен граничен контрол. Местното население - индианците куна, имат местно самоуправление и не са подчинени на панамското правителство. Куните създават впечатление на сериозни и студени хора, но всъщност това е срамежливост, която изчезва в мига, в който свикнат с вас.  Именно местен жител от племето куна ще бъде и наш водач.
На о.Перо Гранде ще изпробваме възможностите си с каяк, на остров Перо Чико, ще се гмуркаме в потънал кораб и ще обядваме.
Следобед възможност за плаж в екзотичната тропическа реалност на острова. Връщане в Панама. Нощувка.

05 ДЕКЕМВРИ
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Сан Хосе в 12:14 ч.. Пристигане в Сан Хосе 12:36 ч.
Трансфер до хотел Crowne Plaza Corobici или подобен и настаняване. Свободно време. Нощувка.

06 ДЕКЕМВРИ
Ранно сутринта ще се отправим към внушителния национален парк Braulio Carrillo. Докато пътуваме по магистралата, тунелът Zurquí ще ни преведе от съвременния свят в тропическите и облачни гори на националния парк.
Двете най-важни характеристики на националния парк Braulio Carrillo са иронично противопоставени по някакъв начин. Единият е огромното пространство на девствена гора, а другият е магистралата, която осигурява лесен достъп. Тази тропическа гора изглежда като гигантско зелено одеяло, което покрива склоновете на планините Барва /2906 м/ и Качо Негро /2150 м/. Спирка за закуска.
С лодка ще стигнем до Тортугеро - малък изолиран град на севернокарибското крайбрежие.
Настаняваме се в лодж с обяд на блок маса /включени напитки: сок и кафе или чай/. Буквално ще се потопим в атмосферата на това изгубено в джунглата градче. Именно тук, северното карибско крайбрежие на Коста Рика е дом на масово гнездене на костенурки. Четири различни вида морски костенурки идват в Тортугеро годишно за "аррибада" или масово гнездене на морски костенурки. Ще видим как Зелената, Кожестата, Ястребовата костенурка и Морската костенурка се връщат у дома, където са се излюпили, за да снасят следващото поколение яйца. Ще бъдете изумени от тези същества! Кожестата костенурка, най-големият жив вид костенурка, може да стигне до 2 метра дължина и тегло до 680 кг.
Вечеря на блок маса /включени напитки: сок и кафе или чай/.
Нощувка.

07 ДЕКЕМВРИ  
Закуска. С корабче ще се разходим из каналите на национален парк Тортугеро. Тук няма пътища, а "магистрали" от реки и канали . В комбинация с лагуни, плажове и гъста тропическа гора, изживяването е невероятно! Това е една от най-дъждовните части на Коста Рика, което допринася за нейното богато биоразнообразие . Очакват ни невероятни красиви моменти с едно двучасово приключение с лодка из каналите до националния парк Тортугеро.
Обяд на блок маса /включени напитки: сок и кафе или чай/.
Свободно време за почивка край басейна или разходки из магичните места наоколо.
Вечеря на блок маса / включен натурален сок и кафе или чай/. Нощувка.

08 ДЕКЕМВРИ
Закуска. Напускаме влажната тропическа зона, за да се отправим към огнената земя на вулкана Аренал. Той е висок, внушителен, с перфектна симетрична форма.
От 1968 до 2010 г. вулкана редовно изхвърля огромни количества лава, газ и пепел. През октомври 2010 г. Аренал влиза в неопределена фаза на застой.
Обяд на блок маса по пътя /включени напитки: сок и кафе или чай/.
Продължаване към района Сарапики /Sarapiquí/. Местността е известна най-вече с вкусните банани и е едно от малкото останали места, дом на застрашения вид папагал Зелен Ара. Районът е изпълнен с влажни джунгли, диви реки, тропически растения и всякакви плодове.
Тропическата гора в този регион е преходна между дъждовната гора Браулио Карийо, карибската джунгла и сухата тропическа гора на Гуанакасте. Могат да се видят множество птици, тукани и бозайници.
Вечеря /без включени напитки/. Нощувка.

09 ДЕКЕМВРИ
Закуска. Днес ще посетим известния парк Мистико /Parque Mistico/, където ще се разходим сред дивата тропическа гора, ще минем по главозамайващ висящ мост и накрая, ще се разхладим във водите на 18-метров водопад. Маршрута е по удобна пътека без препятствия.
Следва посещение в чифлик, където ще се запознаем със семейство Гонзалес, които го стопанисват и обработват земята повече от 40 години. Ще ни разкрият тайните на местното земеделие, ще опитаме плодове и зеленчуци, използвани в костариканската гастрономия, ще ни разкажат местни легенди и няма да ни пуснат да си тръгнем, без да опитаме от тяхното кафе.
Ще опитаме и захарна тръстика с всичките ѝ вкусове – като плод, сок или местната алкохолна напитка "гуаро тико".
Обяд с традиционни специалитети от банан, юка и други местни продукти /включени напитки: сок и кафе или чай/
Следобед ще се разходим по улиците на Ла Фортуна.
Вечеря и релакс в термален комплекс. Термалните комплекси са в естествена тропическа гора с басейни и водопади с термална вода, които създават релакс и съвършен комфорт. Възможно е маймуни и тукани да допълнят усещането за пълен синхрон с природата. Нощувка.

10 ДЕКЕМВРИ
Ранна закуска. Трансфер до международното летище Сан Хосе /150 км/. Отпътуване за Панама в 13:57 ч. и пристигане в 16:20 ч.
Полет за Истанбул в Истанбул в 21:45 ч.

11 ДЕКЕМВРИ
Пристигане в Истанбул в 1825 ч.
Полет за София в 20:25  ч. и пристигане в 20:40  ч.
 
Други
ВАЖНО:

Предвид интензивността на програмата и спецификата на посещенията тя не се препоръчва за деца под 14 години, както и за хора със затруднения в придвижването.

Доплащане за единична стая: 950 лева

В Коста Рика и Панама двойните стаи са с по две двойни легла и настаняването на трима и четирима души е съобразено с този факт. Цената на човек в този случай е като за в двойна стая.


ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:
 • При записване 50% от стойността на пакета.
 • 30 дни преди датата на пътуване - пълната сума.
АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:
 • до 3 дни от сключването на договора той се прекратява без неустойка.
 • от 60 до 30 дни от датата на пътуването ПЪТУВАЩИЯ дължи такса в размер от 50% от общата сума на пакета;
 • от 29 до 14 дни от датата на пътуването ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер от 75% от общата сума на пакета;
 • 13 и по-малко дни от датата на пътуването ПЪТУВАЩИЯТ дължи 100% от общата сума на пакета


Цената включва:
В цената са включени:
 • Самолетен билет София - Истанбул - Панама с включен багаж и летищни такси
 • Самолетен билет Панама - Истанбул - София с включен багаж и летищни такси
 • Двупосочен самолетен билет Панама – Коста Рика - Панама с включен багаж и летищни такси
 • Всички трансфери по програмата
 • 4 нощувки със закуски в Панама
 • 1 нощувка със закуска в Сан Хосе
 • 2 нощувки със закуска в Тортугеро
 • 2 нощувки със закуска в Ла Фортуна
 • Транспорт по програмата
 • Транспорт от Панама до Национален парк Тортугеро /споделен/
 • Воден транспорт до Тортугеро /споделен/
 • Корабче в акваторията на Панама
 • 4 обяда и 4 вечери по маршрута в Коста Рика с включени сок и кафе
 • 3 обяда по програмата в Панама
 • Всички посещения с входни такси
 • Местен гид в Коста Рика и в Панама
 • Водач на български език
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 50 000 евро


Цената не включва:
В цената не са включени:
 • Лица на възраст над 65 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи /5 USD на ден/
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Не споменати в програмата услуги
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
Застраховка "Отмяна на пътуване":
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Оферта № Е410


Още екскурзии Коста Рика

Новини