Страст за звездни пътешествия!

Най-забележителните пътища в света - едно вълнуващо пътуване с кола из най-красивите кътчета на планетата!

29.08.2017 г.
16 от най-забележителните пътища по света

 
#1  Дивият атлантически път в Ирландия
 
       Това е най-дългият крайбрежен път в света и благодарение на Ирландия се рекламира изключително добре. Дивият атлантически път заема 2500км от западното крайбрежие на страната. Също така предлага разнообразие от забележителности по пътя. Поемайки по него ще се наслаждавате на причудливите форми на скалите, невероятно красивите плажове и уникалната култура. Накрая ще остави във вас ярки спомени въпреки че е сравнително кратък.
Продължителност: 2-4 седмици
Задължително посетете: Скалите на Мохер, островът Скелиг-Майкъл, Главата Мизен, Поулнаброн Долмен, островите Ара
 

#2 Пръстеновидният път - Исландия
 
      Пръстеновидният път в Исландия обикаля около цялата държава, позволявайки на шофьорите да надникнат във всяко кътче и пролука. Цялото пътешествие отнема от 10 дена до 2 седмици, но за да огледате цяла Исландия Ви препоръчваме да отделите повече време. Ако сте авантюристични или природолюбители може да къмпингувате по пътя, но ако предпочитате комфорта има множество хотели, очакващи Ви. С изумителните си глетчери, планини, диво крайбрежие и пленяваща култура Пръстеновидният път в Исландия е определено един от най-забележителните в света.
Продължителност: 2 седмици
Задължително посетете: Ледниковото езеро Йокулсарлон, Водопадът Скогафос, Водопадът Селяландсфос, градчето Вик, местността Миватн, Киркюфел

 
#3 Пътят Кабът – Канада
 
      Пътувайки по пътя Кабът в Канада ще имате възможността да се насладите на множество живописни гледки. Магистралата се намира на Кейп Бретон – най-голямата провинция на Нова Скотия. По време на пътуването ще останете очаровани от надвисналите над Вас скали, крайбрежните пещери, плажовете и девствената природа. Също така ще зърнете американски лос по време на „Разходката в облаците“; китове, докато карате каяк; панорамни разходки с лодки; и спиращи дъха залези в залива „Сейнт Лорънс“.
Продължителност: 2-5 дни
Задължително посетете: „Разходка в облаците“ в Нова Скотия, къщата на Александър Бел, парка Исач Бан, кану-каяк в Северната река, плажа Ингониш, разходки с лодка, наблюдавайки китове.

 
#4 Северното крайбрежие 500 – Шотландия
 
        Подобно на американската магистрала номер 66, пътят по северното крайбрежие на Шотландия ще Ви удиви с множеството си легендарни замъци, необичайна флора и известните фабрики за уиски, правейки го перфектен за любителите на пътувания.
 
Продължителност: 5 дена – 2 седмици
Задължително посетете: града Инвърнес, езерото „Лох Нес“, дестилериите, замъка Дорнох, пещерата Сму, селцето Улапол, замъка „Елън Донан“
 

 
#5 Път №66 – САЩ
      Пътят, свързващ Чикаго с Калифорния, е доста по различен от разгледания по-горе. Дълъг 3940км, изключително голяма част от него е изоставена и пуста, поради предимството на магистралата. И все пак има части от пътя, на които спирайки се ще Ви се разкрие изумителна панорамна гледка, която не бива да изпускате.
Продължителност: 2-3 седмици
Задължително посетете: Най-запазени са части в Аризона, Ню Мексико, Мисури и Илинойс
 

 
 
 
#7 Каубойският път – Канада
 
      Ако искате да избягате от града и да си направите спиращо дъха приключение, то Каубойският път е идеален за Вас. Следвайки маршрута през Южна Албърта ще се удивите от забавленията и красотата. Има по нещо за всеки ден и със сигурност ще останете изненадани. От лунните пейзажи на неплодородните земи до срещата на равнините със подножията на скалисти планини.
Продължителност: 2 седмици
Задължително посетете: Паркът за динозаври, Проходът на враните, ранчота, националният парк „Уотъртън Лейкс“, долината на ехотата


#8 От Дърбан до Кейптаун – Южна Африка
 
     В Южна Африка се намира едно от най-красивите и екзотични места на света. Пътувайки по пътя ще се удивявате постоянно от разнообразието от диви животни, невероятна природа, поразителните гледки на крайбрежието, първокачествено вино и апетитна храна.
Продължителност: 2 седмици
Задължително посетете: Центъра за бели акули, пещерите Канго, Сафари, Фермата за щрауси, Кейптаун
 

 
#9 Южен остров – Нова Зеландия
 
     Най-добрият начин да разгледате острова е самостоятелно. Само следвайте пътя, който обикаля в кръг около него, и пред вас ще изникнат невиждани гледки и всевъзможни забавления. Уникалното на Нова Зеландия е, че притежава невероятна флора и фауна на изумително малка територия. Ще бъдете омагьосани от незабравимите пейзажи, разкриващи се пред Вас. 
Продължителност: 4 седмици
Задължително посетете: Куинстаун, Милфорд Саунд, къщата на Абел Тасман, езерото Текапо, града Кайкоура, Пунакаики

 
#10 Крайбрежният път – Северна Ирландия
 
      Ирландия има два пътя, по които несъмнено трябва да поемете. Въпреки че Крайбрежният път е много по-кратък от Дивият атлантически път на всяка негова спирка можете да се насладите на великолепни гледки и девствена природа. Ще са Ви нужни само няколко дни, за да минете по цялата му дължина, но Ви препоръчваме  да отделите поне четири, ако искате пълно изживяване.
Продължителност: около седмица
Задължително посетете: Пътят на великаните, Живия плет, Въжения мост, Белфаст, местата, на които са снимани сцени от сериала „Игра на тронове“


#11 От Сан Франциско до Лос Анджелис – САЩ
 
        Това е един от най-забележителните пътища в Америка. Не пътувайте в права линия от единия град до другия, а се насладете на всяка възможна спирка по пътя. Ще преминете през четири различни щата и ще имате възможността да посетите едни от най-добрите национални паркове и градове на страната. Въпреки че пътят е каменист и неравен на някои места спирайте на всяка забележителност, защото това е преживяване, което си струва да изживеете.
Продължителност: 2 седмици
Задължително посетете: Гранд Каньон, Вегас, Каньон на антилопата, националния парк „Зайон“, националния парк „Йосемити“


#12 Магистралата Хана – Хавай
 
        Въпреки че не е с голяма дължина всеки, който посети Мауи бленува да види тази магистрала. Пътят се вие покрай северното крайбрежие на острова и е почти навсякъде еднопосочен. Вземайки множество завои и минавайки през 59 моста по време на 3-часовото пътешествие, ще се насладите на изобилието от панорамни гледки.
Продължителност: 1 ден
Задължително посетете: Бамбукова горичка, Дъгоцветните евкалиптови дръвчета, 7-те свещени басейна, водопади, панорамните гледки


#13 Кръгова обиколка около Горното езеро – Канада&САЩ
 
       Ако искате да обиколите Горното езеро, най-добре го направете с мотор. От песъчливите южни брегове до надвисналите скали в дивия север. Това е невероятно приключение, а пътят ще Ви прекара през Онтарио, Мичиган, Уисконсин и Минесота. Минете през исторически обекти, малки градчета и изоствавения север на Онтарио, това пътуване ще Ви се стори великолепно.
Продължителност: 4 дена – 2 седмици
Задължително посетете: Водопадите Тахкуаменон, статуята на Тери Фокс, невероятният бряг на езерото, три различни щата и една провинция в Канада


#14 Канадският арктически път
 
      Няма какво да се сравни с магистралата Демпстър ако искате невероятно диво приключение. Нейните 736км ще Ви отведат от северозападния град Инувик до Доусън в канадската провинция Юкон.
Продължителност: 2-6 дни
Задължително посетете: Преминете през арктическия кръг, Инувик, Доусън, Орловите поля, планините Томбстоун
 

 
#15 Монголско рали – 12 държави & 2 континента
 
         Ако искате приключение, което ще помните цял живот, то това е точно за Вас. Монголското рали е благотворително рали, което започва в Лондон, Англия и завършва в Улан Батор, Монголия. Вие избирате маршрута и за колко време ще го изминете. Само трябва да дарите известна сума пари за някоя благотворителност и да си купите кола. След края на ралито тя ще бъде върната обратно в държавата, но ако имате още време може Вие самите да го направите, подарявайки си още едно незабравимо изживяване.
Продължителност: 3-8 седмици
Задължително посетете: 15 държави, 2 континента, Вие сами определяте маршрута


#16 От Кайро до Кейптаун – Африка
 
      12,000км, които делят тези два града, могат да бъдат изминати с колело, мотор или кола. Пейзажи и култури се сменят драстично, като започнем с пустините на север, продължим с ислямския начин на живот в Судан, великите савани и джунгли на източна и южна Африка и завършим с най-южната точка на континента. Изумително!
Продължителност: 3-4 месеца
Задължително посетете: Пирамидите на Египет, Синия Нил, Водопадите Виктория, Сафари в пустинята, националният парк „Чобе“, Адис Абеба, Нубийската пустиня, Кейптаун

 
 
ВСИЧКИ НОВИНИ
Най-забележителните пътища в света - едно вълнуващо пътуване с кола из най-красивите кътчета на планетата!

Новини