Страст за звездни пътешествия!

Почивка в Анталия, Турция 2023 - 7 нощувки в Алания от София

Самолет

Алания, Турция

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 564.26 лв.
  • Описание и програма
  • Хотели

 

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

Самолетен билет София - Анталия - София с чартърен полет (не вкл. кетъринг по време на полета);

Пътнически и летищни такси (в размер на 79 евро на човек);

Държавна такса сигурност за летищата в Турция;

20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 8 кг;

Трансфери летище - хотел - летище;

7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион;

Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

Екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Анталия);

Задължително се заплаща евентуална горивна такса, ако има обявена такава за конкретния полет.**;

Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни;

Застраховка "Отмяна на пътуване" със специални условия за COVID-19 - стойността на застраховката е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме и настоятелно препоръчваме сключване на такава в деня на резервиране на пътуване и при условие, че до началната дата има повече от 10 дни.


*Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.
*Публикуваните цени са валидни за ограничен брой места по индивидуални пътувания и не важат за групи. Цени за групи над 10 човека са предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Важно: Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок (24 часа) след предоставяне на оферта и избор на хотел.


ПРОГРАМА:

Ден 1:
Директен чартърен полет от София - Анталия. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 2-7:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат на място в Турция. Сред тях са изброените по-долу, както и много други:

Демре-Мира-Кекова 
Ще имате възможност да посетите църквата Св. Николай Чудотворец и древния скален Некропол. След това ще се впуснете в незабравимо водно приключение с круиз на яхта към потъналия град Симена. По време на круиза е отделено време и за къпане в лазурните води на Средиземно море. Предлага се обяд. Ще имате възможност и да се сдобиете със сувенири от магазин за икони, фабрика за оникс и винарска изба, които ще посетите по време на тази допълнителна екскурзия.

Далян Краб тур
С тази екскурзия ще посетите реката Далян, известна като "Турската Венеция". След разходка по реката с яхта, ще посетите древния град Каунос и Ликийските гробници. При посещението на известния плаж Изтезе е предвидено и време за къпане. За любителите на риболова има възможност за ловене на раци (срещу допълнително заплащане и приготвяне). Ще посетите минерални източници, винарска изба и фабрика за оникс. Осигурени са закуска, обяд и вечеря за участниците в това приключние.

Кападокия за 2 дни
Ще се потопите в магията на долината на Кападокия и ще посетите Гьореме - музей под открито небе, трите красавици, крепостта Учхисар, впечатляващата джамия Селимие в град Коня и грънчарска работилница, където може да закупите уникални сувенири. В цената на тази екскурзия са включени входни билети, обяд и вечеря, нощувка, както и придружаващ екскурзовод. Напитки и полет с балон над Кападокия се заплащат допълнително.

Аквариума Antalya Aquarium
Това е един от най-големите в света подводни тунели, с дължина 131м и ширина 3м. Разполага с над 40 тематични морски и океански аквариума. Ще посетите също и терариума, OCEANRIDE XD кинотеатър, както и снежната стая. Тази допълнителна екскурзия може да бъде направена и вечер.

Памуккале
Ще имате уникалната възможност да посетите единствените в света снежно бели вкаменени тераси от варовик, напомнящи пухкав памук, пръснат по земята. В обиколката има посещение на античния град Хиераполис, древния Амфитеатър и Некропола. Срещу допълнително заплащане ще може да видите басейна на Клеопатра. В цената на екскурзията има включено изхранване - закуска, обяд и вечеря. При посещението на текстилна фабрика, фабрика за обработка на оникс и винарска изба ще може да се сдобиете със сувенири.

Ден 8:
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището и полет за София.

*Програмата e примерна за настаняване с 7 нощувки.
*Предложените допълнителни екскурзии са примерни и дните на провеждането им подлежат на препотвърждение на място в Турция.


**УТОЧНЕНИЕ: Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 750 долара на тон; Анталия: 750 долара на тон.Курс 1 EUR = 1.05 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса в агенцията, където са записани.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:

авиокомпания CORENDON AIRLINES
тип самолет: Boeing 737-800
адрес: Guzeloluk Mah. 1879 Sok. No: 148 07200, Antalya
Лиценз : TR-015

авиокомпания BH Air
седалище и адрес: София 1000, ул. Дякон Игнатий 7А, ет. 2
тип самолет: A320


*Възможна е промяна на типа самолет

 

ПОЛЕТНИ РАЗПИСАНИЯ:

Полети в ден НЕДЕЛЯ
08:00 София (SOF) - 09:40 Анталия (AYT)
10:40 Анталия (AYT) - 12:20 София (SOF)

Полети в ден ПЕТЪК
15:50 София (SOF) - 17:30 Анталия (AYT)
13:00 Анталия (AYT) - 14:50 София (SOF)

Полети в ден СРЯДА
15:00 София (SOF) - 16:40 Анталия (AYT)
17:40 Анталия (AYT) - 19:20 София (SOF)

*Полетните разписания подлежат на препотвърждение, тъй като са възможни промени в часовете на излитане и кацане! Точен час се получава в седмицата преди отпътуване в документите за пътуването.

 

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ И АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:

1. Условия за плащане:
1.1. При резервация се изисква и заплаща депозит в размер на 10% от цената на туристическия пакет;
1.2. Доплащане до 100% по договора следва да се извърши до 22 дни преди датата на отпътуване.
1.3. За резервации за хотели от веригата MAXX HOTELS (MAXX ROYAL BELEK GOLF RESORT / MAXX ROYAL KEMER RESORT) и VOYAGE HOTELS (VOYAGE BELEK GOLF & SPA, VOYAGE BODRUM, VOYAGE BODRUM, VOYAGE BODRUM, VOYAGE BODRUM VOYAGE SORGUN, VOYAGE TORBA, VOYAGE TURKBUKU) в Турция, направени по РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, е необходимо да се извърши 100% доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
1.4. Резервацията се прави само след заплащане на изискуемия депозит.
1.5. За резервации направени след срока описан в т. 1.2 и 1.3. се заплаща съответния депозит.

2. Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване;

3. Анулационни условия и срокове:
3.1. Такса за прекратяване на договора. Последната е в размер на 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и е дължима от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си по своя инициатива до 60 дни преди датата на отпътуване. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ анулира пътуването си и се презапише за нова дата, то той следва също да заплати към ТУРОПЕРАТОРА таксата от 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и съответната неустойка съгласно анулационните срокове. Анулационна такса се заплаща и при отмяна на договора поради положителен ПСР тест, направен за самото пътуване.
3.2. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си:
3.2.1. от 59 до 23 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, но не по-малко от 10 % от общата цена на туристическия пакет;
3.2.2. от 22 до 17 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет;
3.2.3. от 16 дни до 49 часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от общата цена на туристическия пакет;
3.2.3. от 48 и по-малко часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цена на туристическия пакет.
3.3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си поради болест или други лични причини, свързани със самия него, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРА суми в съответствие със сроковете на анулация и в посочените размери, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил.

3.4. За хотели от веригата MAXX HOTELS (MAXX ROYAL BELEK GOLF RESORT / MAXX ROYAL KEMER RESORT) и VOYAGE HOTELS (VOYAGE BELEK GOLF & SPA, VOYAGE BODRUM, VOYAGE BODRUM, VOYAGE BODRUM, VOYAGE BODRUM VOYAGE SORGUN, VOYAGE TORBA, VOYAGE TURKBUKU) се прилагат следните анулационни условия за резервации, направени по време на ранните записвания за сезон 2022:

3.4.1. Такса за прекратяване на договора. Последната е в размер на 25.00 евро на резервация /48.90 лева/ и е дължима от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си по своя инициатива до 60 дни преди датата на отпътуване с изключение на посочените типове стаи, за които ще има неустойка в размер на 30% от цената по договор: MAXX ROYAL BELEK GOLF RESORT - KING SUITE, OWNER VILLA, PRESIDENTIAL VILLA, MAXX ROYAL KEMER RESORT - PRESIDENTIAL VILLA.

3.4.2. При анулация, направена от 59 дни до 0 дни преди датата на настаняване, неустойката е в размер на 100% от цената по договор за посочените в 3.4.1. типове стаи.
3.4.3. При анулация от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, но не по-малко от 10% от общата цена на туристическия пакет;
3.4.4. При анулация от 29 до 17 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет;
3.4.5. При анулация до 7 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цена на туристическия пакет.

 

ВАЖНО!!!

ТО е длъжен да предостави предварителни пътнически данни (PNL) на Държавна Агенция „Национална Сигурност“, съгласно приетия закон за получаване и обработване на резервационни данни (ДВ 56/2018), Европейската директивата (EU) 2016/681 относно използването на резервационни данни на пътниците с цел предотвратяване, разкриване, разследване и наказателно преследване на терористични престъпления и тежки престъпления, и официалното писмо на Държавна Агенция „Национална Сигурност“. В тази връзка всеки пътуващ е необходимо задължително да предостави следните данни (тук):
- име и фамилия;
- дата на раждане;
- националност;
- номер на документ, с който ще пътува и датата му на валидност.

Събраните лични данни са стриктно поверителни и ще се използват само за служебни цели.ЗАБЕЛЕЖКИ:
• Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20 дни преди датата на отпътуване.
• Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Когато валидността е от тип до определен брой дни до полета, важи следното: последният ден на валидност + съответния брой дни по офертата трябва да включва деня преди полета, а не самия ден на полет! Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие, в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
• Медицинската застраховка е сключена в "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД /асистираща компания: "РЕМЕД АСИСТЪНС"/. При евентуално настъпване на застрахователно събитие по време на пътуването, ПОТРЕБИТЕЛЯT трябва веднага да се обърне към асистиращата компания на "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД - "РЕМЕД АСИСТЪНС", на дежурен телефонен номер, указан в полицата (+ 9 0242 310 28 36)!
Уведомяването на асистиращата компания и съгласуване на извършените разходи е задължително по 'Общи условия' по застраховката. В противен случай, застрахователят има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение.
• В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и, в случай че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в издадените документи за пътуване - общите условия на застраховката и изключенията по основните и допълнителни покрития се предоставят заедно с останалите документи за пътуването. Ако застрахователят не бъде своевременно уведомен, то същият има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение.
• Считано от 27.07.2022 г., българските граждани могат да влизат в Република Турция само с валидна лична карта (без необходимост от представяне на международен паспорт) при пътуване с цел транзит или туризъм с престой до 90 дни в рамките на 180 дни, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове, открити за международни пътнически превози.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА:
RELAX BEACH HOTEL 4*
Турция, Алания
от 270.50 EUR
TURKMEN HOTEL 3 *
Турция, Алания
от 284.50 EUR
CLUB HOTEL MIRABELL 4 *
Турция, Алания
от 298.00 EUR
CAMPUS HILL HOTEL 5*
Турция, Алания
от 326.50 EUR
ARTEMIS PRINCESS HOTEL 4 *
Турция, Алания
от 332.50 EUR
CARETTA RELAX HOTEL 4 *
Турция, Алания
от 336.50 EUR
XENO EFTALIA RESORT 4*
Турция, Алания
от 344.00 EUR
KLEOPATRA BEACH HOTEL 4*
Турция, Алания
от 347.00 EUR
KRIZANTEM HOTEL 4 *
Турция, Алания
от 355.50 EUR
THE MARILIS HILL RESORT HOTEL & SPA 5*
Турция, Алания
от 356.50 EUR
ASRIN BEACH 4 *
Турция, Алания
от 364.50 EUR
GALAXY BEACH 4 *
Турция, Алания
от 371.50 EUR
KLEOPATRA MICADOR 3 *
Турция, Алания
от 376.00 EUR
KLEOPATRA ADA BEACH 4*
Турция, Алания
от 382.00 EUR
PERRE DELTA RESORT & SPA 5 *
Турция, Алания
от 382.50 EUR
MC BEACH PARK RESORT 5 *
Турция, Алания
от 384.50 EUR
HOLIDAY PARK RESORT 5*
Турция, Алания
от 387.50 EUR
ARMAS PRESTIGE HOTEL 5*
Турция, Алания
от 389.50 EUR
KEMAL BAY 5 *
Турция, Алания
от 391.50 EUR
BLUE STAR HOTEL 4*
Турция, Алания
от 396.00 EUR
KLEOPATRA GOLDEN BEACH 4*
Турция, Алания
от 399.50 EUR
MONTE CARLO HOTEL 4 *
Турция, Алания
от 402.00 EUR
KOLIBRI HOTEL 4*
Турция, Алания
от 403.00 EUR
GRAND KOLIBRI PRESTIGE & SPA 5*
Турция, Алания
от 415.00 EUR
LARISSA HILL BEACH HV-1
Турция, Алания
от 416.00 EUR
HOLIDAY GARDEN RESORT 5*
Турция, Алания
от 418.00 EUR
SENZA GRAND SANTANA 5*
Турция, Алания
от 420.00 EUR
CLUB HOTEL CARETTA BEACH 4 *
Турция, Алания
от 425.00 EUR
SULTAN SIPAHI RESORT 4 *
Турция, Алания
от 431.00 EUR
KAILA CITY HOTEL 4*
Турция, Алания
от 433.00 EUR
TIMO RESORT 5 *
Турция, Алания
от 438.00 EUR
GRAND UYSAL BEACH & SPA HOTEL 5*
Турция, Алания
от 441.50 EUR
SENZA THE INN RESORT & SPA 5*
Турция, Алания
от 444.50 EUR
ARMAS GREEN FUGLA BEACH 4 *
Турция, Алания
от 447.00 EUR
MC ARANCIA RESORT HOTEL 5 *
Турция, Алания
от 455.50 EUR
DIZALYA PALM GARDEN HOTEL 5*
Турция, Алания
от 457.00 EUR
SEALIFE BUKET BEACH HOTEL 5 *
Турция, Алания
от 458.50 EUR
XORIA DELUXE HOTEL 5*
Турция, Алания
от 468.50 EUR
INSULA RESORT & SPA 5*
Турция, Алания
от 468.50 EUR
KLEOPATRA ATLAS HOTEL 4 *
Турция, Алания
от 470.00 EUR
OZ HOTELS SUI RESORT 5 *
Турция, Алания
от 474.50 EUR
BEACH CLUB DOGANAY 5 *
Турция, Алания
от 475.50 EUR
CLUB AQUA PLAZA 4*
Турция, Алания
от 476.50 EUR
MICHELL HOTEL & SPA 5*
Турция, Алания
от 476.50 EUR
SUNNY HILL ALYA 4 *
Турция, Алания
от 480.00 EUR
ANNABELLA PARK HOTEL 4 *
Турция, Алания
от 480.00 EUR
WHITE CITY BEACH 4 *
Турция, Алания
от 484.50 EUR
OZKAYMAK SELECT RESORT 5 *
Турция, Алания
от 486.50 EUR
OZKAYMAK INCEKUM 5 *
Турция, Алания
от 489.50 EUR
INCEKUM BEACH RESORT HOTEL 5 *
Турция, Алания
от 500.00 EUR
ANTIK HOTEL & GARDEN 4 *
Турция, Алания
от 501.00 EUR
THE LUMOS DELUXE RESORT HOTEL & SPA 5 *
Турция, Алания
от 503.50 EUR
ROYAL GARDEN BEACH 5 *
Турция, Алания
от 504.50 EUR
LAGUNA BEACH ALYA RESORT & SPA HOTEL 5*
Турция, Алания
от 518.50 EUR
ANTIQUE ROMAN PALACE 4 *
Турция, Алания
от 529.00 EUR
LONICERA WORLD 4 *
Турция, Алания
от 529.00 EUR
AYDINBEY GOLD DREAM HOTEL 5 *
Турция, Алания
от 533.50 EUR
GALERI RESORT HOTEL 5*
Турция, Алания
от 536.00 EUR
ORANGE COUNTY ALANYA 5*
Турция, Алания
от 546.50 EUR
ANNABELLA DIAMOND 5 *
Турция, Алания
от 547.50 EUR
Q PREMIUM RESORT 5 *
Турция, Алания
от 547.50 EUR
XPERIA GRAND BALI 4 *
Турция, Алания
от 559.50 EUR
CLUB KASTALIA HOLIDAY VILLAGE 5*
Турция, Алания
от 570.50 EUR
WHITE CITY RESORT HOTEL 5 *
Турция, Алания
от 572.50 EUR
LONICERA PREMIUM 4 *
Турция, Алания
от 594.00 EUR
SAPHIR HOTEL 4 *
Турция, Алания
от 615.00 EUR
LONICERA RESORT & SPA 5*
Турция, Алания
от 620.00 EUR
BLUE MARLIN DELUXE SPA RESORT HOTEL 5*
Турция, Алания
от 634.00 EUR
HAYDARPASHA PALACE 5*
Турция, Алания
от 635.50 EUR
SAPHIR RESORT & SPA 5 *
Турция, Алания
от 671.00 EUR
UTOPIA WORLD HOTEL 5 *
Турция, Алания
от 677.50 EUR
GRANADA LUXURY BEACH 5*
Турция, Алания
от 679.50 EUR
GRANADA LUXURY OKURCALAR 5*
Турция, Алания
от 696.50 EUR
BOTANIK HOTEL&RESORT 5 *
Турция, Алания
от 700.50 EUR
LITORE HOTEL RESORT & SPA 5*
Турция, Алания
от 745.00 EUR
MERYAN HOTEL 5*
Турция, Алания
от 760.00 EUR
KIRMAN SIDERA LUXURY & SPA 5*
Турция, Алания
от 760.00 EUR
MYLOME LUXURY HOTEL & RESORT 5*
Турция, Алания
от 811.50 EUR
KIRMAN ARYCANDA DE LUXE 5 *
Турция, Алания
от 889.50 EUR
KIRMAN LEODIKYA RESORT 5 *
Турция, Алания
от 889.50 EUR
BOTANIK PLATINUM 5 *
Турция, Алания
от 1074.00 EUR
Оферта № П594


Още почивки Турция

Новини