Страст за звездни пътешествия!
Почивки в о-в Бали

Почивки в о-в Бали

Като се спомене остров Бали, повечето хора си мислят за рая. Там могат да бъдат видени чудни залезиизваяни оризови тераси и храмове на почти всеки ъгъл. И за тези, които не се смятат за духовни търсачи, този влажен индонезийски остров предлага сърфинг и безгрижен нощен живот
 Остров Бали е смятан за едно от най- красивите места на света. Островът е станал много привлекателно място за туристите. С десетките си храмове и пагоди, Бали е известен още като „Островът на хилядата храма“. Нищо чудно след няколко дни прекарани там да откриете себе си на колене със синьо цвете притиснато между пръстите си, молейки се за благословии от Брахма или някой от другите богове
 Нищо не може да се сравни с 200 макака, чешещи се един- друг, прегръщайки се и похапващи малки банани, за да ви накарат да осъзнаете, че вече не сте в собствената си страна. За да се намери свещеното убежище на маймунската гора, трябва да се кара един час на север от плажа Кута до град Убуд, често наричан културното сърце на БалиМаймунитенай- обичаните жители на град Убуд, живеят в гъстапростираща се джунгла на южната граница на града, пълна със своите собствени храмове.
 Бали е известен с балийските танциОстровът прелива от огнени танцимаскарадни танци, транс танцичудовищни танци и представления с марионетки, всички от които са били поизчистени през вековете до момента, в който очните ябълки,върховете на пръстите- всички се движат със сложна хореографска прецизност. Струва си потапянето във вода в двореца на Убуд, за да се наблюдава как добър и лош херцог танцуват в танц баронг. Танцът се извършва от двама дебели мъже, пресъздаващи бойни сцени.

 Повечето от свръх- луксозните хотели в Убуд са построени на върха на клисурата, през която минава река Айунг. Има добра причина за това- гледките са зашеметяващи. Убуд, културният център на Бали, е известен със своята скулптурарисуването и дърворезбарствотоХудожественият апел на града е, до голяма степен, исторически. Неговата репутация датира от 30- те години на 20 век, когато западни творци и интелектуалци, като Уолтър СпайсКолин Макий и Рудолф Бонет,са се нанесли в Убуд, издигнали са сцената на местните изкуства и са предизвикали чуждия интерес в този мъничък остров.

Новини