Страст за звездни пътешествия!
Почивки в Римини

Почивки в Римини

 Днес Римини е познат като „Ибиса на Адриатика” – 15 км златисти плажни ивици, слънце, гостоприемно население и много вълнуващи забавления – това е визитната картичка на един от най-популярните курорти на Италианската Ривиера.Намира се в италианския регион Емилия-Романя и е столица на провинция Римини. Разположен е на Адриатическо море, между двете река – Маречия (древната Ариминус) и Ауза (древната Апруза). Отстои на около 50 км от друг голям италиански град – Равена и на съвсем близко разстояние от една от най-малките държави в света – Сан Марино. Римини е един от най-развитите курортни центрове на Адриатика. До там можете да стигнете със самолет, влак или кола – пътната мрежа е изключително усъвършенствана и съобразена с желанията на гостите. Автобуси осъществяват връзката между летището, гарата и курорта, като преди да стигнете крайната си цел вече сте се насладили на цял букет приказни курортчета предшестващи Римини. 
 Старият град Римини е най-ценният в културен и исторически смисъл обект, но той често е пренебрегван от туристите. Все пак обаче миналото напомня за себе си на всяка крачка и човек не може да не се удиви и да поспре за минута да погледа величествените архитектурни творения, пръснати къде ли не из града.
 Един от символите на Римини е внушителният Мост на Тиберий (Ponte di Tiberio), създаден през 14-та година от римския император Август и завършен при наследника му Тиберий. Мостът свързва центъра на града със средновековния район Борго Сан Джулиано и се издига над река Маречия. Изграден от камък, архитектурата му впечатлява с петте си арки, поддържани от масивни колони. От построяването си, той е устоял на всички вражески атаки, а през XVIII в. му е направена реконструкция. Интересното е, че за сметка на моста, с времето реката е променила течението си и сега под моста тече малък канал, който се влива в самата река. Днес този мост се използва като главна пътна артерия, защото води на север към двата главни пътя Виа Емилия и Виа Понтика. 

Новини