Страст за звездни пътешествия!
Почивки в остров Пукет

Почивки в остров Пукет

Остров Пукет е една от икономическите сили в региона- милиони туристи посещават острова всяка година, наслаждавайки се на многото изкушения, които се предлагат на този доказан курортен остров. Пукет е модерен, жизнен остров с повече от 6 млн. посетители годишно, цифра, която се повишава с всяка изминала година. Ако никога не сте били на Пукет, вие със сигурност ще го обикнете; туристите, които го посещават повторно ще открият някой нов остров, който с нетърпение посреща следващата вълна на туризма.
 Остров Пукет е свързан със сушата посредством провлак, а с останалата част от света, чрез международно летище. Неговото назъбено крайбрежие и хълмист изглед, правят острова по- голям от неговите 48 км. дължина и 21 км. ширина. Преди туризма, Пукет вече е направил развоя на калаените мини и каучукови плантации. Тогава, през 1970 година, „туристите с раници“ откриват остров Пукет. Мълвата за белите, пясъчни плажове и скалните заливи, дълбоките водопади и впечатляващи планини, безоблачните дни и огнени залези, бързо се разпространява.
Тази любов към Пукет е донесла сериозни проблеми. Предприемачите изграждат масивни курорти, първо в Патонг, а след това и из целия остров. Въпреки презастрояването, туристите могат да намерят място за острова, на което са се усамотят. Плажовете са все още прекрасни, и островът остава топ дестинация за гмуркане с шнорхел. Пукет предлага някои от най- модерните курорти и СПА хотели в света, и все пак храната, напитките и настаняването са евтини в сравнение със същите в родните страни на повечето посетители (въпреки това Пукет е доста скъпо място по тайландските стандарти). Директните полети до острова са удобна причина за бягство от реалността.

Новини