Страст за звездни пътешествия!

6 неща, които да направите на остров Тенерифе, освен хващането на слънчев загар

10.07.2017 г.
Представете си, че ви предстои среща с много специален човек. Някой, с който ще си допаднете веднага. Някой, в който ще се влюбите от пръв поглед и тази любов ще бъде завинаги. Това е остров Тенерифе- топъл, слънчев, красив и интересен…
Канарските острови често са оприличавани като Карибите на Европа. Слънцето, пясъчните плажове и изключителната селекция от луксозни хотели правят Тенерифе подходящ за посещения по всяко време на годината.
Пътешествениците, които искат приключения могат да се впуснат в търсене на скрити съкровища и да посетят някои от забележителностите на острова.
Ето и 6 от нещата, които можете да правите докато сте на острова:

1.Гмуркайте се
Тенерифе се гордее с едни от най- чистите води в Европа и зашеметяващ подводен свят, което прави острова идеалната дестинация, на която да получите сертификата си за дълбоководно гмуркане в един от многото PADI центрове, включително Los Gigantes Diving Centre (попитайте за Шейла). Но ако не сте чак толкова авантюристично настроени, гмуркането с шнорхел също е доста забавно и не толкова сложно- няма тежка екипировка, няма техника- просто забавно наблюдаване на рибите и костенурките, живеещи в мистериозния Атлантически океан.






2.Изкачете се до вулкана Тейде
Независимо от това в коя точка на острова се намирате, е невъзможно да не забележите вулкана Тейде. Той е доста голям: висок е 3718 м., за да сме по- точни, това го прави третия по височина вулкан в света. Вулканът и националният парк, който го заобикаля са вписани в Списъка за световно наследство на ЮНЕСКО през 2007 година и е лесно да се разбере защо, веднъж щом стъпите там. Тръпката да стоите върху действащ вулкан, природата на острова, тюркоазено синият океан, а също така и фауната са истинска наслада за търсещите приключения и любителите на природата.






3.Отидете на круиз, за да наблюдавате делфини
Насочете се към пристанището Los Gigantes, качете се на един от многобройните круизни кораби и стискайте палци афалите и късоперата гринда (видове делфини) да се покажат.
Тричасовият круиз с включен обяд и спирка за гмуркане с шнорхел ще ви струва около 30 € на човек, но ще си заслужава всяка стотинка.






4.Наблюдавайте залеза 
Ако идеята ви за забавна вечер е гледката на най- добрите залези, докато пиете вкусно испанско вино, значи имате късмет. Западната част на Тенерифе предлага едни от най- поразителните залези в света. Дори и след седмица на Канарските острови, съзерцаването на залеза не омръзва, той е грандиозен всяка вечер.






5.Разговаряйте в местните на градския площад
Отправете се към градския площад и разменете истории от живота и пътешестването с местните жители, пиейки Doradas- местната бира. Ще откриете, че въпреки езиковите бариери, жестовете с ръце, многото усмивки, добрият смях и разговорникът могат да направят всичко възможно. Това може и да е едно от най- семплите неща за правене, но същевременно е и най- удовлетворяващото.





6.Чудо на архитектурата
И ако природата не е това, което ви е довела на острова, Канарските острови и Тенерифе са пълни със старомодни църкви и чудати градски площади, които са толкова очарователни, че е трудно да устоите да не спрете за освежаваща напитка или сладолед. Богато украсени балкони, цветни стълбища и бели къщи представляват прекрасна, типично испанска смесица.





 
ВСИЧКИ НОВИНИ
6 неща, които да направите на остров Тенерифе, освен хващането на слънчев загар

Новини